Сред тях е и 7-годишният Алик, чиято майка умира в катастрофа

 

Коледна инициатива подпомага деца-сираци в Гърмен. Кампанията е под наслов „Да подадем ръка” и се организира за втора поредна година под патронажа да кмета Минка Капитанова.

Още по темата


В благотворителната инициатива участват всички местни жители, които „ще подадат ръка” на десетки сирачета. Едно от тях е 7-годишният Алик, който наскоро загуби майка си.


Точно преди месец войната на пътя отнема живота на жената. 27-годишната Фатме от село Рибново загива при катастрофа край Черна Места пред очите на мъжа си и сина си. Колата, в която пътували, е ударена челно от неправилно изпреварващ автомобил. От този момент нататък животът за семейството рухва.


При катастрофата са ранени мъжът и детето, което е със счупена ръка. Но за разлика от гипса, който скоро ще бъде свален, мъката в детето ще остане. Споменът за нелепия инцидент също.


Все още на сън плаче и бащата на Алик – Али. В катастрофата, освен жена си, той губи и най-голямата си опора. Младият мъж от години страда от бъбречна недостатъчност и се надява на трансплантация. Но парите не достигат. Донор също няма.


Коледната инициатива на Община Гърмен ще подпомогне Алик и още много деца като него, останали без родители. Средствата, които ще бъдат събрани във вторник от благотворителния коледен базар и концерт, ще отидат за нуждите на децата.

 

Репортер: Екатерина Николова