Ще има ли партията нов лидер?

 

"Забелязва се сблъсък на ценности в ДПС. Речта на Ахмед Доган съдържа явни внушения, че той е петата колона на Путин в България. В нея се съдържат

Още по темата

изключително антиевропейски и антинатовски послания". Това заяви за "Здравей, България" депутатът от ГЕРБ Методи Андреев по повод речта на почетния председател на ДПС. 

 

"Това, което говори Ахмед Доган, е много опасно. Нека си спомним какво стана след депесарския шут от началото на демокрацията - в България се възцари мафията. Оттогава ДПС е политическата бавачка, която отглежда една или друга групировка, завладяла държавата", изтъкна политикът.  

 

Според него Движението е "конспиративно и изкуствено" създадена партия. 

 

"Доган беше човекът, който през 1999 г. в речта, с която ДПС даде подкрепа за въздушен коридор на НАТО, даде ключова перспектива за членството ни в Алианса. С това, което ни казва днес, той показва регрес от своята собствена позиция", посочи журналистът Георги Коритаров. 

 

В изказването на Доган Лютви Местан получава остри критики за декларацията, с която подкрепи Турция в конфликта ѝ с Русия при скандала със сваления бомбардировач. В речта си Доган я определя като гаф. Според него светът се намира в изключително тежка криза, а ако политиците и в частност ДПС не внимават, страната ни може да се окаже „пушечно месо”.