Основната цел на заведението бе намирането на нов дом на животинките

Котешко кафене в канадския град Ванкувър беше принудено временно да затвори врати, тъй като поради големия брой осиновители се появил недостиг на писани, пише агенция ЮПИ, цитирана от БТА.

 

Заведението, наречено "Сatfe", може би отново ще посрещне посетители на 8 януари след едноседмична пауза: "Нашата цел е да имаме между 8 и 12 котки в кафенето, написа в сайта си специализираното място за срещи. Броят им варира според това колко си намират нов стопанин и колко пристигат. Но миналата седмица, поради големия брой осиновявания през празничните дни, приютите не можаха да ни осигурят достатъчно нови животни!"

 

Собственичката на кафенето Мишел Фурбахер се надява в скоро време отново да посрещне клиенти, независимо дали те ще искат да ги осиновят. Намирането на нов дом на животинките е основа цел на "Catfe", но то трябва да бъде и място за приятно общуване с тях.

 

В района в приютите за животни все още се намирали доста котки за осиновяване, но те изпращали само най-породистите си представители в кафенето. Сега достъп до него щели да получат и по-обикновените бездомни котки.