Тролейбусите и надземното метро ще бъдат в 24-часова стачка

Двата големи синдиката на Гърция – на работещите в частния и държавния сектор обявиха провеждането на генерална стачка на 4-и февруари. Движението на автобусите, трамваите и метрото ще се осъществява само в часовете от 09:00 до 21:00. През останалото време няма да има градски транспорт.

Още по темата

 

Тролейбусите и надземното метро ще бъдат в състояние на 24-часова стачка. За 4 и 5 февруари е предвидена стачка на Общогръцката плавателна федерация /моряци и пристанищни работници/. По време на генералната стачка таксиметровите шофьори, Националната организация на бензиностанциите и аптеките няма да работят. През целия ден на 4-и февруари болниците ще бъдат с органичен личен състав. Очакват се масови синдикални и протестни прояви в големите градове.

 

Продължават и се засилват протестните действия на земеделските производители в цялата страна, включително в цяла Северна Гърция. Блокирани са при произволен режим на пропускане ГКПП със съседните страни България, Турция, Република Македония. Остават блокирани в различни периоди и основни транспортни връзки в цялата страна, включително континентална Гърция, Пелопонес, о-в Крит, областта Атика и подходи към летището на Атина.

 

Не се очертава облекчаване на пътната и вътрешна обстановка и в дните след 4-и февруари.

 

Поради усложнената обстановка, от българското външно министерство препоръчва на транспортните фирми и пътуващите с автомобили при планиране на пътувания да следят актуалната обстановка. Причината - очаква се освен гранично-пропускателните пунктове, да бъдат блокирани входните пътни артерии в големите градове, което да предизвика големи задръствания.