Гледайте в Разследване с Марин Николов тази вечер след централната емисия на Новините на Нова

Влаковата катастрофа на гара Калояновец през юли 2014 година продължава да повдига въпроси, отговорите на които търси Марин Николов в Разследване тази вечер след централната емисия на Новините на Нова.

Съдът пусна от ареста осъдения за влаковата катастрофа машинист. Докато обжалва присъдата си, машинистът Христо Тиляшев има забрана единствено да напуска страната. Той проговори ексклузивно пред разследващия журналист на Нова Марин Николов.

Версията на Тиляшев е, че е подлъган от взаимоизключващи се сигнали. По думите му в последния момент той и колегата му получават сигнализация, че трябва да минат вляво, а преди това сигнализацията им позволява каране със 100 км/час. Тоест в последния момент няма как да намалят скоростта и така влакът дерайлира. Тиляшев е категоричен – не е виновен. „Не мога да поема вината на друг”, заявява той пред екипа на Нова.

„След тази тежка присъда и отсичането, че Тиляшев е виновен за убийството на колегата си и раняването на пътниците си, питаме машинистът ли е виновен, или става дума за проблеми на пътя. И ако е второто – опитва ли се някой да скрие този факт”, коментира в „Здравей, България” Марин Николов.

Целият разговор с на Марин Николов с осъдения за влаковата катастрофа машинист гледайте в Разследване тази вечер след централната емисия на Новините на Нова.