Предстои да се реши как тийнейджърите да бъдат наказани

 

Десетокласници от Професионалната гимназия по механотехника и транспорт „Никола Вапцаров” в Стара Загора публикуваха в интернет скандално видео, на което ясно се вижда как част от тях се гаврят учителка по английски език в час. Клипът вече е гледан хиляди пъти. 

 

За 16 годишната си практика учителката Паулина Колева не е ставала свидетел на подобно отношение и е безкрайно обидена.  „Не съм спала през тези 24 часа, аз съм хипертоничка, трудно ги преживях”, разказа тя.  Преподавателката по английски език обясни, че с нищо не е предизвикала агресията. 

 

„Правихме тест, оставаха няколко минути до края на часа, но част от учениците твърдяха, че са решавали по-труден тест. Аз им обясних, че условията са били еднакви и няма защо да се сърдят. Никога преди не са се държали така, това не е обичайно поведение в час”, каза тя.

 

Родителите на децата отказаха коментар, но пред директорката на гимназията са заявили, че съжаляват за случилото се.  „Те са изключително притеснени и съжаляват, че са купили телефони на децата си”, заяви директорът на училището инж. Лидия Иванова.

 

Има агресия в българските училища и това е проблем на  абсолютно всички, коментираха от Регионалния инспекторат по образованието в Стара Загора. Затова обмислят и строго наказание.  

 „Наистина ще направим максималното, така че децата да не останат с чувството за безнаказаност, но те трябва да получат и нашата подкрепа, за да разберат, че това наказание е заслужено”, коментира началникът на Регионалния инспекторат Татяна Димитрова. 
 

 

Репортер: Георги Манев