Инцидентът е станал на 122-рия км на магистрала "Тракия"

 

Тир се вряза в бензиностанция на автомагистрала "Тракия". От сблъсъка на камиона в бензиноколонката е избухнал пожар.

 

Инцидентът е станал към 11:40 часа на 122-рия км, близо до Пловдив. Няма ранени и жертви. Двама души са леко обгазени, но им е оказана помощ на място.

 

Видео: Огнян Пенев, Нова ТВ

 

След като влиза в бензиностанцията, камионът се удря в  автомобил, който в същото време зарежда газ. След това се удря в бензиновата колонка. Чува се експлозия и всичко избухва в пламъци.  Шофьорът на камиона изпада в несвяст. Две момчета чупят предното стъкло и го изваждат от кабината на горящия тир.

 

Видео: "Моята новина"

 

Свидетели на случилото се разказаха, че пред тях шофьорът на тира е обяснил, че е заспал, докато е карал и затова се е блъснал в бензиностанцията. Алкохолната му проба е отрицателна. 

 

Шофьорът на лекия автомобл все още не може да повярва, че се е спасил.  "Спаси ме само това, че бях вътре и плащах сметката. Камионът няма спирачен път. Ако не беше се блъснал в колата, щеше да влезе в бензиностанцията", заяви Асен Стоянов.  

 

Клиентите и персоналът на бензиностанцията бягат панически от горящия обект. Две от момчетата, работещи на бензиностанцията се опитват с пожарогасители да потушат пламъците, но се изплашили от огнената стихия. Идват 6 пожарни. Само бързата реакция на пожарникарите е помогнала да няма жертви, тъй като на 20 метра от инцидента е имало мотел и къщи. Секунди преди инцидента от бензиностанцията е тръгнал автобус, пълен с пътници.

 

 

Изгорели са търговският обект, микробус, паркиран на бензиностанцията, лека кола и две от колонките.

 

Две са версиите за инцидента, че шофьорът на камиона е заспал или спирачките са отказали. "Не е възможно шофьорът да е заспал. Към 6.00 часа по GPS-a проверих, беше близо до София. Отпочинал е, предишната вечер се е наспал. Камионът е минал технически преглед и е изправен", заяви собственикът на камиона Милена Бенова. Щетите, които са за стотици хиляди левове ще поемат застрахователите.

 

От бензиностанция „ЕКО”, където стана инцидентът, заявиха: „Обектът е напълно евакуиран и с помощта на органите на реда са предприети всички необходими мерки за отцепване на района и предотвратяването на каквато и да е опасност за здравето и живота на гражданите, намиращи се в близост до инцидента.

 
Пожарът, възникнал след като тежкотоварен автомобил се врязва в една от колонките на бензиностанцията, е напълно потушен, благодарение на своевременната и адекватна реакция на служителите на бензиностанцията и намесата на пожарна и органите на реда”.

 

 

Репортер: Благой Бекриев, Кремена Тодорова, Златина Зехирова