"Учили са ме, че нещо, което не е мое, не мога да го взема", разказа Николай

 

Седмокласник от Варна върна портфейл, загубен в автобус 148 в морската ни столица. В него имало близо 300 лева, предназначени за рожден ден на 8-годишно момиче. Николай Николов намерил портмонето на пода на автобуса и веднага го предал на контрольорката. Свидетел на станалото разпространил снимки на портфейла във Facebook. 

Още по темата

 

Изгубила го Женя Балджиева, която пътувала с дъщеричката си. На другия ден щели да празнуват рожден ден на детето. Когато вечерта видяла, че я търсят чрез съобщение в социалната мрежа, пуснато от свидетел на случилото се, не могла да повярва.

 

„Абсолютно всичките пари бяха там – за рождения ден и парите до края на месеца”, разказа тя.  „Много плаках, когато разбрах, че портфейлът ми го няма. Много благодаря на Николай. Много благодаря и на неговата майка, че е родила толкова достойно момче”, заяви тя, минути след като се срещна на живо със седмокласника.

 

„Качих се в автобуса и видях нещо розово на пода. Оказа се, че е портфейл и веднага го предадох на контрольора. Замислих се, че колкото се може по-бързо портфейлът трябва да се върне, знам колко е неприятно да загубиш нещо, което е важно”, разказа Николай и подчерта: „Учили са ме, че нещо, което не е мое, не мога да го взема".  От районното кметство готвят награда за момчето.

 

Вижте как протече срещата между момчето и щастливата Женя: 

 

 

Репортер: Искра Урумова