Проф. Николай Радулов коментира бежанците, които влязоха нелегално в страната този уикенд

 

„Границата между България и Гърция е вътрешна за ЕС. Мерките за сигурност по вътрешните граници не са такива, каквито са на външните граници”, коментира в студиото на „Здравей, България” експертът по сигурността проф. Николай Радулов. 

Още по темата

 

Не би трябвало да разположим кордон по границата с Гърция”, каза още той. Проф. Радулов коментира двете групи бежанци, които успяха да влязат този уикенд в страната през Гърция.

 

„Трябва да се установи дали тези хора са регистрирани в Гърция и дали наистина са минали от Гърция към България. Стои въпросът и какво се случва с децата на бежанци, родени на гръцка територия”, заяви проф. Радулов.

 

„Македония се оказва, че е по-добра дестинация за мигрантите от България и това някакси е обида за целия ни политически елит и за цялата ни икономика”, коментира режисьорът Нидал Алгафари.

 

„В България мигрантите се регистрират съгласно Дъблинския регламент и те затова не искат да минават през нашата страна. Македония не е член на Дъблинското споразумение, тъй като не е член на ЕС”, обясни евродепутатът Ангел Джамбазки.