Подаръкът е за деца в неравностойно положение

БДЖ подарява на деца в неравностойно положение пътуване с влак, теглен от парен локомотив от Централна гара до гара Банкя.

 

Инициативата е по случай Международния ден на детето - 1 юни. Тазгодишното пътуване ще бъде до Банкя, където от местната община ще се погрижат за приятния престой на малчуганите в градчето.

 

В специалния влак ще пътуват деца заедно с техните придружители от "Кризисен център „Вяра, надежда и любов”, от "Център за работа с деца на улицата", от центровете за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания „Екзарх Йосиф” и „Патриарх Евтимий”, както и от ЦНСТ „Алеко Константинов” и „Иван Вазов”.

 

Влакът посрещна своите гости на първи перон на Централна гара София в 10.00 ч. Той потегли в 10.30 ч. и ще се движи по маршрута София – Банкя – София.

 

Атракционният влак ще пристигне в Банкя в 10.55 ч. След това децата ще посетят специално обособен кът с игрално-развлекателни съоръжения. На връщане влакът ще потегли от Банкя в 12.25 ч. и ще пристигне на Централна гара София в 12.49 ч.