Междувременно левицата поиска изслушаване на вътрешния министър

Премиерът Бойко Борисов нарече стрелбата в „Слънчев бряг” "махленска свада на кандидат-зет с бивш затворник за паркомясто" и разкритикува работата на полицията по случая.

По темата

"Намирам по-късните действия на МВР за грешка. Единственият въпрос, който имам по случая, е защо пред болницата не бяха арестувани тези, които дойдоха", заяви Борисов. 

Борисов подчерта, че по Черноморието са изпратени достатъчно полицаи, а камерите от съседните заведения са иззети и той се надява до края на днешния ден да бъдат задържани всички участници в престрелката.

"Това, което мога да им обещая сега, е, че ще им изпратя и данъчните с всички полицаи и няма да има луксозен автомобил без данъчна проверка през целия сезон за всеки, който влезе в "Слънчев бряг". Произход на средства, на кое име се води, как е купен, как е докаран. С такива усилия успях да върна руските туристи и да докараме румънски туристи и да се очаква толкова добър сезон и някакви там махленски биячи да ходят да си решават въпроса с брадви", коментира Борисов.

Междувременно в парламента левицата поиска спешно изслушване на вътрешния министър  Румяна Бъчварова заради стрелбата. Тя обаче е на мястото на трагедията в „Слънчев бряг” и ще може да отговаря на депутатски въпроси в петък сутринта.