Входът за всички събития е “по желание”

Културната сцена в София и това лято ще бъде преобразена на 180° с третото поредно издание на едноименния фестивал за съвременно изкуство. От 23 до 29 юли столичната публика ще има възможност да се срещне с едни от най-актуалните имена в съвременната експериментална музика, танц, театър и визуални изкуства. 

Към тях ще се присъединят още талантливи млади български артисти, за да обединят творчески идеи и търсения в реализирането на осем основни артистични предизвикателства и още редица съпътстващи събития на три локации в града - Фабрика 126, Гьоте Институт и VIVACOM art hall.

Фестивалът се реализира с подкрепата на Програма „Култура“ на Столична община и Гьоте Институт София. Основната му цел е да провокира интереса към новото и експериментално изкуство у родната публика и да създаде платформа за изява на младите творци. 

Входът за всички събития е “по желание”. Организаторите не искат да поставят цена на изкуството, затова оставят на публиката сама да реши как да допринесе за развитието на фестивала и артистите.

В рамките на фестивала ще бъдат представени финалистите в конкурса за късометражен филм “София през вашите очи”. Филмите ще бъдат озвучени с музика, импровизирана на живо и изпълнена от ансамбъл “180° Ensemble”.

Програмата на фестивала ще ни предложи още второ издание на ШахМат (28 юли), музикалната “битка” между струнните и духовите инструменти в изпълнение на камерни произведения от различни епохи.