По темата спорят Маноил Манев от ГЕРБ и Красимир Янков от БСП

Можем ли да реагираме при евентуална терористична заплаха? Това е въпросът, който задава Дияна Найденова в „Челюсти”. По темата спорят Маноил Манев от ГЕРБ и Красимир Янков от „БСП - Лява България”. 

По темата

„Заплаха за тероризъм в глобален мащаб има за всяка страна. Но попаднеш ли в така наречените списъци на терористите за евентуална първа цел, това е страшно. България към този момент не е първостепенна зона за атаки от терористичните групировки”, заяви Манев.

„Няма страна, която да не е застрашена и никой не се чувства спокоен. Искаме оставка не само на министър Румяна Бъчварова, но и на професионалното и политическото ръководство на МВР. Причините – справяне с битова и организираната престъпност, охрана на държавната граница и национална сигурност”, коментира Янков.

„Правим нов закон за МВР, в който да отделим нови хора, които да излязат на улицата. Даваме възможност на вече пенсионираните служители да охраняват складове, входовете на районните управления. Това е подход към битовата престъпност”, аргументира се Маноил Манев.

Още от спора върши ли си работата МВР – гледайте във видеото.