„Движение 21” обяви, че напуска преговорите с БСП

По темата

Пропадна амбицията за общ ляв кандидат-президент. „Движение 21” на Татяна Дончева обяви, че напуска преговорите с БСП.

Според нея червената партия е раздирана от вътрешни противоречия и неподготвена за партньорски действия.  

Всичко по тази и още политически теми - очаквайте от разговора с Татяна Дончева в сряда в "Здравей, България".

От "Позитано" 20 определиха решението на Татяна Дончева като прибързано. И си го обясниха с нейни неудовлетворени амбиции именно тя да е общият кандидат на левицата.

Президентската двойка трябва да бъде окончателно одобрена от червения пленум в неделя. А имената се очаква да станат ясни още утре след среща между БСП и АБВ. Най-спрягани до момента са тези на подалия оставка шеф на авиацията ген. Румен Радев и на омбудсмана Мая Манолова.

Междувременно, в Реформаторския блок се скараха дали да излъчат свой претендент или просто да подкрепят кандидата на ГЕРБ. Реформаторите, макар и още формално заедно, изглеждат все по-разделени. Най-вече по линия на ГЕРБ. 

"БЗНС ще продължава да отстоява своята позиция за единна кандидатура заедно с ГЕРБ", посочи министърът на отбраната Николай Ненчев.

"В момента решението е единна кандидатура на РБ. Която да се яви самостоятелно на изборите", заяви на свой ред съпредседателят на Блока Найден Зеленогорски. 

Дали днешните решения ще се превърнат в утрешни дела, Блокът ще реши до средата на месеца – след вътрешнопартийна социология и изслушване на седмината кандидати.

Един от осем пък ще избира БСП на пленум в неделя. А Татяна Дончева тепърва ще решава дали и как да играе на вота.