Залозите за резултата продължават

Американците решават кой да бъде следващият им държавен глава - Хилъри Клинтън или Доналд Тръмп.

Данните на "Ройтерс" и Ипсос показват, че Клинтън води пред Тръмп с 5 процента. Дори и перуанските шамани предсказаха победа на Хилъри Клинтън.

По темата

Според южноамериканските магьосници за пръв път жена ще стане президент. Въпреки че висшите сили посочили силна енергия и за Доналд Тръмп, аурата на Хилъри била още по-мощна.

КОЯ Е ХИЛЪРИ КЛИНТЪН ВИЖТЕ ТУК

Шаманите в Перу често правят предсказания за големи събития като президентски избори или футболни първенства. За целта те се събират на брега на Тихия океан и изпълняват церемония, наречена "месада". Няма точна статистика колко често познават.

В същото време световноизвестни звезди продължават да участват в агитацията. Робърт Де Ниро отново демонстрира своята силна неприязън към Доналд Тръмп.

Когато получаваше награда в Лос Анджелис, той отново започна да говори за изборите: „Сянката на политиката е надвиснала над нас. Трудно ми е да мисля за нещо друго, така че, нека ви кажа мнението си. Отдава ни се шанс да спрем една комедия да се превърне в трагедия. Гласувайте за Хилъри във вторник”. 

Повече от 46 милиона американци вече гласуваха предварително. Излязоха и първите резултати от Диксвил - първото населено място в САЩ, където приключи гласуването. Там Клинтън убедително печели.  За нея са гласували четирима, а за Тръмп - двама.

КОЙ Е ДОНАЛД ТРЪМП ВИЖТЕ ТУК

В изборния ден двамата претенденти за Белия дом ще бъдат в Ню Йорк, където са въведени изключителни мерки за сигурност. Разположени са над 5000 полицаи, а улиците в районите, където двата щаба ще чакат резултатите, са затворени. 

В последните часове от надпреварата и Клинтън, и Тръмп положиха финални усилия в навечерието на вота, за спечелването на всеки глас.  

 Пенсилвания Хилари Клинтън събра на една сцена Джон Бон Джови, Брус Спрингстийн, Лейди Гага и политическите звезди на Демократическата партия.

До нея бяха о президентът на страната Барак Обама, първата дама на САЩ Мишел Обама и съпругът й Бил Клинтън.

Доналд Тръмп пък избра да говори пред избиратели в Мичигън. "Ако спечелим утре, ще можем да направим Америка отново богата, ще можем да направим Америка отново силна, ще можем да направим Америка отново сигурна и отново велика", заяви той. 

Репортери: Ясен Дараков, Момчил Минков, Любомир Бояджиев