Москва не планира да комуникира с новия президент преди встъпването му в длъжност

Кремъл заяви, че не е имал контакти с екипа на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп и каза, че подобни контакти са възможни само след официалното му встъпване в

По темата

длъжност, предаде ТАСС.

На въпрос дали Кремъл е имал контакти с екипа на Тръмп говорителят на руското президентство Дмитрий Песков отговори: "Не."

"Тръмп още не е встъпил в длъжност като президент на САЩ. САЩ имат действащ президент и руската страна работи с него", заяви Песков, цитиран от БТА.

Руският заместник външен министър Сергей Рябков каза, че след избирането на Тръмп за президент на САЩ, Москва е готова бързо да работи за подобряване на отношенията с Вашингтон, съобщи Ройтерс.

Рябков обаче заяви, че руските власти не знаят почти нищо за политическите планове на новоизбрания американски президент и призна, че има разлика между предизборните обещания на Тръмп и неговите политики, след като встъпи в длъжност.

Рябков каза, че руската подкрепа за споразумението за ядрената програма на Иран остава непроменена въпреки изявленията, направени от Тръмп по време на кандидат-президентската кампания, че ако бъде избран, негов приоритет ще бъде развалянето на сделката.