Къде е прекарал детството си актьорът Димо Алексиев – вижте този петък в рубриката за пътешествия на NOVA

Димо Алексиев ще е гид в опознаването на красиви кътчета из България тази седмица. Актьорът, който зрителите познават като доктор Генадиев от хитовия сериал "Откраднат живот" по NOVA, ще се върне назад към детските си спомени, във времето, прекарано при баба и дядо в село Сестримо, сгушено в подножието на Белмекен. Пред зрителите ще се разкрият невероятни гледки, а Димо ще отведе екипа на "Опознай България" по стръмна пътека, която стига до тайнствен параклис. Казват, че той е спасил не един живот по време на турското робство, а картината там е зашеметяваща. 

Къде още обича да се разхожда Димо и защо пътешествието започва от изоставена малка жп гара – гледайте този петък в рубриката "Опознай България" в сутрешния блок "Здравей България" по NOVA.

Още снимки вижте в галерията ТУК

По темата

"Опознай България" е рубрика на сутрешния блок, която NOVA реализира съвместно с уебсайта Оpoznai.bg, част от портфолиото на Нетинфо.

Всеки петък в "Здравей, България" известни личности показват непознати места от родината и разкриват защо са толкова специални за тях. А за всички любители на пътешествията най-изчерпателният каталог на забележителностите в България Оpoznai.bg предоставя над 5 000 статии с полезна информация за природни обекти, култура и изкуство, събития, места за забавления и подслон.