Хората там не искат този лагер, заяви лидерът на ВМРО

 „Не сме подклаждали, ние организирахме протестите на гражданите”. Така Красимир Каракачанов отговори на обвиненията на вътрешния министър Румяна Бъчварова, че Патриотите са подклаждали протестите пред бежанския център в Харманли, че са измисляли, че има болести, които в лагера няма, а причината за всичко била кандидатпрезидентската кампания.

БУНТ В БЕЖАНСКИЯ ЦЕНТЪР В ХАРМАНЛИ (ГАЛЕРИЯ)

По темата

Според Каракачанов обаче това не е вярно – Патриотите организирали протестите и то публично.

СНИМКИ ОТ ЛАГЕРА СЛЕД БУНТА ВИЖТЕ ТУК

„Организирането на такъв протест изисква разрешение от общината. Ние сме си подали надлежно искане до общината за разрешение на подобни протести. Да, ние сме ги организирали. Но защо ги организирахме? Защото хората в Харманли не искат този лагер да бъде там. Хората казаха, когато отидох: „Лагер от закрит тип – добре, само че в момента ние сме от закрит тип. Не смеем да излизаме по улиците вечерно време. Закачат се жени, подвиква се”. Голямата част вътре са афганистанци, иракчани”, разказа Красимир Каракачанов.

БОЙКО БОРИСОВ В ХАРМАНЛИ – СНИМКИ 

„Реакцията на министър-председателя е правилна. В момента правителството прави това, което ние настоявахме да се направи – лагер от закрит тип, извън населените места, близо до границата”, заяви още Каракачанов.

„България трябва да се отдели от това да слуша какво говорят бюрократите в Брюксел”, заяви Каракачанов. Според него България трябва по-скоро да работи по този проблем със страните от Вишеградската четворка. 

Той смята още, че на границата освен Гранична полиция трябва да има и войска. 

Каракачанов отрече Патриотите да имат общо с протестния митинг-концерт в Ямбол

Каракачанов потвърди, че Патриотичният фронт ще се опита да направи правителство.

„Още преди да се вземе мандата трябва да се започнат разговори между българските политически партии. Преговори с ДПС и ДОСТ няма да водим. Но с всички други ще разговаряме”, заяви Каракачанов. И потвърди, че би поел и поста на министър-председател в един такъв кабинет. 

Целия разговор гледайте във видеото!