"Поръчката е азбучен пример за корупция", заяви той

Нов политически скандал, заради обществената поръчка за изграждането на участък от магистрала "Хемус".  Лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че поръчката е нагласена, а целта била да спечели "съдружието Борисов-Пеевски".

За изпълнтел на отчсечката от 9,3 километра между Ябланица и Боаза е избрано обединението „ХВП Ябланица“ в което участват: „Хидрострой“ АД, „Водстрой 98“ АД и „Пътстрой Бургас“ ЕООД. Според Радан Кънев фирмите, са свързани с Делян Пеевски.

По темата

„Поръчката е азбучен пример за корупция – 9 от 11 участника са отстранени, за да е сигурно,ч е съдружието Борисов-Пеевски ще спечели и този път”, обясни Радан Кънев.

„Радан се опитва да се съживи”, коментира регионалният министър в оставка Лиляна Павлова.

Изграждането на близо 10-километровата отсечка ще струва на държавата около 55 млн. лв. без ДДС. Днес правителство гласува допълнителни близо 23 млн. лева за авансово финансиране на доизграждането на магистралата.

Решението е взето на заседние на кабинета, два дни след обявяване на спечелилият кандидат и в едно от последните заседания на кабинета Борисов-2.

„6 милиона са само на Пеевски, да обжалват”, приканва регионалният министър в оставка Лиляна Павлова.

Преди около година премиерът в оставка Бойко Борисов спря поръчка за изграждането на магистрала Хемус именно заради съмнения, че зад спечелилият кандидат стои Делян Пеевски. Борисов обясни тогава, че спира поръчката, за да бъдат изчистени всички съмнения.