Той беше оправдан по делото за връзване на мигранти със „свински опашки”

По темата

Имаше огромен натиск върху съда, коментира в „Здравей, България” Петър Низамов-Перата. Във вторник той беше оправдан по делото за връзване на мигранти със „свински опашки”.  

„При този огромен натиск, който имаше върху съда, щом бях оправдан, значи съдът не е имал нищо, върху което да стъпи”, коментира Перата. Tой отказа да каже, който е извършителят, въпреки че е бил част от "гражданския арест". 

През миналата година Петър Низамов публикува във Facebook клип, на който се вижда как трима афганистанци са завързани със "свински опашки", след като са преминали нелегално границата ни с Турция. По случая започна дело, но тримата арестувани мъже така не бяха разпитани по време на процеса, защото полицията не успяла да ги открие. 

През януари защитеният свидетел по делото се отказа от показанията си. При повторния разпит пред състав на Районния съд в Бургас той е заявил, че не Низамов, а мъж от Поморие е вързал ръцете на тримата афганистанци със свински опашки.

На 7-и март съдът оправда Низамов, но прокуратурата се закани да протестира решението пред следващата инстанция, защото в края на делото са се отказали от показанията си.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook. Там очакваме и вашите коментари.