Експлозията днес отне живота на 10 души и рани десетки

Руските власти обявиха за издирване двама души за предполагаемата им роля във взрива в метрото на Санкт Петербург, информира "Ройтерс", позовавайки се на "Интерфакс".  

По темата

Експлозията днес отне живота на 11 души и рани най-малко 20 души. Бомбата се взриви, докато мотрисата пътувала между две станции - "Сенная площад" и "Технологичен институт".  

СНИМКИ ОТ ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

В понеделник вечерта руските медии пуснаха снимка и запис от охранителните камери, на които твърдят, че се вижда един от терористите. Според очевидци, мъжът е оставил в един от вагоните раница и след това си е тръгнал. Човекът е облечен изцяло в черно и е с брада. Впоследствие обаче се оказа, че мъжът от кадрите не е атентаторът. Той се е разпознал по медиите и сам е отишъл в полицията. 

Всички български граждани, които искат да получат информация за свои близки, могат да се обадят на консула ни Антон Марков. Телефонният номер е: +7 921 633 61 16.

До момента няма информация за пострадали българи, каза за NOVA Светлозар Панов, управляващ генералното консулство в Санкт Петербург. Около 500 души живеят в града.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.