Четирима души загинаха при нападението

Заловиха извършителя на нападението в Швеция. Мъж, задържан няколко часа след атаката, е карал камиона, използван като оръжие в сърцето на Стокхолм. При нападението загинаха 15 души, а 15 бяха ранени. Атаката беше определена като "тероризъм", но мотивите още се изясняват.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ТРАГЕДИЯТА

По темата

Мъжът е заловен на 40 километра от центъра на Стокхолм, където стана нападението. Предполага се, че извършителят е искал да избяга. Задържан е и втори човек, вероятно свързан с шофьора на камиона.

МОМЕНТЪТ НА ТЕРОРИСТИЧНИЯ АКТ В СТОКХОЛМ (ВИДЕО)

"Проверихме няколко души. Единият от задържаните е лице, което представлява голям интерес за нашето разследване. Той отговаря на описанието на мъжа, чиято снимка публикувахме. Това не значи, че сме намалили интензитета, с който работим по случая", коментира заместник-директорът на полицията Ян Евенсон. 

КАМИОН СЕ ВРЯЗА В ПЕШЕХОДЦИ В СТОКХОЛМ, ИМА УБИТИ И РАНЕНИ (ВИДЕО+СНИМКИ)

При атаката трима души загинаха на място, а един почина от раните си в болница. Премиерът Стефан Льофвен излезе с емоционално обръщение към своите сънародници

"Терористите искат да се страхуваме. Искат да променим поведението и начина си на живот. Няма да го направим. Терористите няма да победят Швеция. Никога!".

Много българи живеят в шведската столица. Няма информация някой от тях да е сред пострадалите.

В Стокхолм има повече полицаи. По границите на Швеция се правят допълнителни проверки от тежко въоръжени служители на реда. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.