Службите за сигурност определят нападението като терористичен акт

Атака в сърцето на Стокхолм! Камион се вряза в група хора на едно от най-оживените места в града. Властите засега съобщават за 4 жертви и 15 ранени. Появи се и информация за стрелба в района на атаката. Няма данни наши сънародници да са пострадали. Службите за сигурност определят нападението като терористичен акт. Вече има и един задържан.

По темата

А българи станаха преки свидетели на кървавото нападение. Атаката в сърцето на Стокхолм заварва Станислав на работното му място.

„Аз се намирам във офиса ми, където работя и то е точно върху там, където се случи атентата, вижда се от моя прозорец, ма понеже сме на деветия етаж и прозорците, на много високо сме и не могат да се отварят прозорците. Тук се вижда как самия автомобил, товарен автомобил се е врязъл в самата сграда и е доста страшно и грозно, за няколко минути доста полиция дойде. Виждахме как всички хора се евакуират и бягат и в момента са някакви хеликоптери и е доста, доста страшно. Хората са размазани на самата улица, явно, че самия автомобил е минал през тях и съобщават за между 3 и 5 жертви в момента”, обяснява Станислав Иванов, очевидец.

Станислав е блокиран в офиса си по полицейско нареждане. Цецка успяла да си тръгне към дома.

Българите в Стокхолм казват, че атаката е очаквана.

„По принцип предупреждаваха, че нещо подобно може да се случи в Швеция, че не е безопасно, че е много вероятно. Преди около 6 години, точно на моя рожден ден, 11 декември имаше опит за атентат, за терористична атака на същото място, но тогава не успя бомбата да се взриви”, добавя Станислав Иванов.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.