„Тя със сигурност ще бъде силен глас на България в Европа”, коментира Манфред Вебер

По темата

„Горещо поздравявам Мария Габриел с номинирането й за български еврокомисар. Поздравявам премиера Бойко Борисов за разумния избор”, се посочва в изявление на председателя на групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент Манфред Вебер.


„Мария Габриел е изключително компетенен и способен политик, дълбоко уважаван член на нашата група, с множество отговорности в ЕП от избирането й през 2009 г.”, отбелязва той.

Вебер уточнява, че Габриел е била координатор на групата на ЕНП, докладчик по важни въпроси, председател на българската делегация в групата на ЕНП в ЕП, а от 2014 г. и зам.-председател на партийната група.

Вебер определя Габриел като "силно убеден европеец", със здрави български корени. „Тя със сигурност ще бъде силен глас на България в Европа”, коментира той.

„Изключително доволен съм, че премиерът Борисов избра млада жена за този пост. Това е особено положителен знак, изпратен от България към останалите в ЕС, по отношение на равенството на половете на всички високи политически позиции”, добавя Вебер.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.