Наследството му възлиза на над 200 млн. долара

След повече от година от смъртта на поп легендата Принс, съдът в Минесота отсъди, че неговите шестима братя и сестри ще наследят състоянието му, възлизащо на над 200 млн. долара, информира БГНЕС. 

По темата

До съдебните битки се стигна, след като се оказа, че поп звездата не е оставил завещание, а повече от 45 човека заявиха пред правосъдния орган, че са негови съпруги, деца, братя, сестри или друг вид роднини. Съдът отсъди техните претенции за неоснователни, но голяма част от тях обжалват решението и жалбите им все още са разгледани окончателно и от Апелативния съд в Минесота.

Съдията, разглеждащ казуса, Кевин Ейд заяви, че докато възраженията не бъдат преразгледани, той няма да даде на законните наследници контрол върху активите на певеца въпреки исканията на адвокатите им, които твърдят, че по-нататъшно забавяне ще доведе до увеличаване на разходите около имението на Принс и ще възпрепятства управлението му.

"Няма да бъдат разпределени активи, които биха могли да засегнат неблагоприятно онези, които все още оспорват правото си на наследници пред върховните съдилища", каза Ейд.

Принц почина на 57-годишна възраст на 21 април 2016 г. Имуществото му се оценява на 200 млн. долара. Очаква се обаче данъците да погълнат около половината от тази стойност. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари. 

 

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес