С академията децата и младежите могат да прекарат част от лятото си в смислени и забавни преживявания

До 15 юни продължава записването за безплатната лятна академия на фондация “Заедно в час“ в София. Лятната академия за успех и забавления е насочена към ученици от I до XII клас и ще се проведе от 31 юли до 18 август, всеки делничен ден от 9.00 до 12.30 ч., в две столични училища – 90 СУ “Ген. Хосе де Сан Мартин“ в кв. Люлин и 144 СУ “Народни будители“ в кв. Младост.

Целта на академията е да повиши мотивацията за учене на учениците, да подобри подготовката им по изучаваните предмети и да им помогне да не изостанат по време на дългата ваканция. С академията децата и младежите могат да прекарат част от лятото си в смислени и забавни преживявания, да създадат нови контакти и да развият ключови умения.

До момента за академията са се записали повече от 800 ученици от цяла София и близки населени места. Записването за ученици е отворено до 15 юни на сайта на “Заедно в час” - www.zaednovchas.bg.  

“Важно е през ваканцията децата да не спират да учат, а да развиват своите знания и умения, за да бъдат по-уверени и мотивирани през учебната година и в живота. Щастливи сме, че родителите все повече оценяват ползите от лятното обучение и всяка година лятната академия привлича както много нови ученици, така и такива, които посещават заниманията за поредна година”, споделя Иван Петров, специалист “Обучения“ във фондация “Заедно в час”.

По време на академията ”Заедно в час” осигурява на учениците напълно безплатно обучение и учебни материали, индивидуални и групови занимания с учениците, специални забавни събития, игри и сертификат за успешно участвалите ученици.

Часовете по време на академията са водени от новите мотивирани учители по програма Заедно в час. Те са специалисти по различни учебни дисциплини и имат разнообразен професионален опит. Всички те са обучени по международния модел ”Преподавай като лидер“, създаден с фокус върху успеха на всеки ученик. За тях Лятната академия е финалният етап от предварителната им подготовка преди да влязат да преподават в класните стаи на училища партньори на Заедно в час в 13 региона на страната.

Допълнителна информация за академията може да се следи на сайта www.zaednovchas.bg/summer_academy и във Facebook събитието тук.