Премиерът обяви решението си след среща с кралица Елизабет II

По темата

Тереза Мей остава начело на Великобритания и ще състави правителство, въпреки че нейната партия изгуби абсолютното си мнозинство в парламентаПремиерът обяви това след среща с кралица Елизабет II в Бъкингамския дворец.

"Ще поведа страната в това „критично време” и през решаващите преговори за Brexit, които започват едва след 10 дни", заяви тя по време на речта си на "Даунинг стрийт", като обеща да изпълни волята на британския народ и да изведе Великобритания от ЕС. 

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ИЗКАЗВАНЕТО Й

Мей изтъкна, че след атаките в Лондон и Манчестър най-важна е сигурността на Острова и обеща да работи за нея. 

"Ще проследим идеологията на ислямския екстремизъм и на тези, които го подкрепят", увери тя, като в същото време обеща, че през следващите 5 години ще изгради една държава, в която ще има просперитет и възможности за всички. 

След изборите на Острова от четвъртък стана ясно, че е много вероятно консерваторите да загубят парламентарното си мнозинство. В същото време лейбъристите взимат повече гласове от очакваното. 

Почти пълните резултати от вота показват, че партията на Мей печели 318 места в парламента, а юнионистите имат 10 места.

Лейбъристите имат 261 места, шотландските националисти - 35, а либералните демократи - 12.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.