Регистрирани са и няколко вторични труса

Продължава засилената сеизмична активност край бреговете на Турция и Гърция. Късно вечерта в събота районът на гръцкия остров Лесбос беше разлюлян от трус с магнитуд от 5 по Рихтер. 

По темата
Властите не съобщават за нови ранени или щети. Островът още се възстановява от земетресението преди дни, което доведе до смъртта на една жена, а над 800 души загубиха домовете си. 
 
Институтът по геодинамика в Атина съобщи, че трусът е регистриран в 10:50 ч. местно и българско време. Епицентърът се е намирал на 31 км южно от град Митилини, на дълбочина 10 км. По-късно бяха усетени три вторични труса с магнитуд от 3 до 3,8.
 
В понеделник Лесбос и намиращите се наблизо турски брегове бяха разтърсени от земетресение с магнитуд 6,2, при което загина един човек. Над 800 души на острова бяха принудени да напуснат домовете си.
 
Гърция се намира в земетръсна зона и трусове с магнитуд над 5 не са рядкост.
 
Припомняме, че миналия понеделник един човек загина след земетресение с магнитуд 6,1, което беше регистрирано край бреговете на островите Лесбос и Хиос. Трусът предизвика паника в Турция и Гърция. Той се усети и в цяла Южна България.
 
Припомнете си подробности във видеото.  
 
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.