Той ще бъде върнат начело на Двореца с решение на премиера Борисов

Пълен обрат по отстраняването на Мирослав Боршош от НДК - ден след като министър Лиляна Павлова го уволни, стана ясно, че премиерът Борисов ще го възстанови на работа, а министър Павлова вече няма да се занимава с НДК. Очаква се още днес премиерът да предложи правата на държавата в НДК да упражнява министърът на културата Боил Банов. 

По темата

Бламира ли премиерът Борисов министър Павлова? И какво стои зад пълния обрат по казуса?

Според Георги Харизанов от Института за дясна политика Боршош е направил много за НДК.

„Носи ли това финансови загуби? Да! Културата сама по себе си очевидно не е печелившо и не е комерсиално начинание. Трябва ли държавата да инвестира в нея? Очевидно да. Явно и двамата са ценни и премиерът е решил, че иска да работи и с двамата”, коментира Харизанов.

В подкрепа на Боршош застана и експертът по политически пиар Арман Бабикян.

„Той направи наистина много за културата”, заяви Бабикян. „Ако културата се е борила срещу бахура, в случая – срещу „гащите”, и това е бил спорът, тогава Лиляна Павлова е държала на гащите или пък на чантичките, ако трябва да сме по-актуални. Това ли е битката? Аз не разбрах. Пишеше друго - нещо за обществени поръчки. Никой не може да отрече факта, че Боршош знае как да прави култура”, заяви Бабикян. 

Повече гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.