Хиляди социалисти се събраха в местността "Историческа поляна"

Традиционният събор на БСП на Бузлуджа се провежда в събота и неделя. Хиляди социалисти се събраха в местността "Историческа поляна" за началото на събора.

По темата

Привърженици на БСП начело с лидера Корнелия Нинова поднесоха венци на мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора”, а на Националния събор на левицата „Бузлуджа 2017” има и гости от съседни държави. Пристигат и официални делегации и фолклорни ансамбли от Румъния, Македония и Гърция.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Припомняме, че миналия месец БСП поиска от правителството да стопанисва паметника "Бузлуджа" за 10 години.

„От нас се очаква да посочим друг път на България. Европа е единна силна солидарна, най-вече с гражданите си, а не с монополите и бюрокрацията”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на Бузлуджа.

„За да имаме самочувствие на лидери в Европа, първо трябва да си оправим държавата. Днес народът ни има нужда от друга стратегия – край на прехода и постпреходна справедлива, солидарна и с равни права държава”, заяви още Нинова.

Тя подчерта, че е време от думи да се мине към дела.

„Ще има пари за пенсии, ще има пари за образование, ще има пари за здравеопазване, за читалища и култура, за земеделци и малък и среден бизнес, ако унищожим политико-икономическата мафия, която ограбва народа, която нарекохме паралелна държава и която краде 10 млрд. лева годишно от вас”, заяви още Корнелия Нинова.

Зам.-председателят на БСП Кирил Добрев заяви за „Събуди се”, че изминалата година е била силна за социалистите, давайки за пример успешните резултати от парламентарните и президентските избори.

„Показахме, че БСП може да бъде алтернатива и нещо различно за България”, заяви Добрев. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.