Това заяви премиерът след подписването на договора за добросъседство с Македония

След подписването на историческия договор за приятелство и добросъседство между България и Македония премиерът Бойко Борисов заяви, че очаква положителна реакция от страна на ЕС.

СНИМКИ ОТ ПОДПИСВАНЕТО НА ДОГОВОРА В СКОПИЕ ВИЖТЕ ТУК

Трябва да бъде така, защото две държави, без посредници и напътствия, са стигнали до извода, че мирът, дружбата и добросъседството са по-важни от всичко останало”, каза Борисов. 

Според него контрактът ще спомогне за това „младите хора да останат на Балканите, да се повиши конкурентоспособността и да ни направи силни, независими и значими”.

По темата

Борисов изрази надежда, че след 10 години подписването на договора ще даде видими резултати и за двете държави.

Република Македония и Република България заедно направиха историческа стъпка напред. Историята оставихме като основа за бъдещето и открихме път за стабилност и развитие на двете държави и балканския район. Нека това бъде идея, пример, модел за сътрудничество в региона и в света”, коментира от своя страна македонският премиер Зоран Заев.

Договорът нямаше да се подпише, ако не беше куража на Зоран Заев”, категоричен бе българският министър-председател.

Той посочи, че българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г. дава възможност в дневния ред на Общността да се постави европейската перспектива на Западните Балкани.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.