Какво се казва в отговора от главния прокурор?

"Всички, които си позволиха да свържат моето име и БСП с корупция и с "Цанков камък" отиват на съд - от министър-председателя Бойко Борисов до подгряващата група говорители", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БГНЕС.

ПОВЕРИТЕЛНО ОТ САРАИТЕ: Говори един от най-близките приятели на Ахмед Доган

Корнелия Нинова е изпратила писмо до главния прокурор във връзка с всички направени досега предварителни проверки, досъдебни производства, експертизи на документи, разпити на свидетели и пита по какъвто и да е повод, по какъвто и да е начин някъде излиза ли нейното име.

Борисов: Дадохме „Цанков камък” на прокуратурата, защото струва 1 милиард, а не работи

В отговора от главния прокурор Нинова съобщи, че се цитирали всички досъдебни производства, предварителни проверки.

СКАНДАЛЪТ "ЦАНКОВ КАМЪК": Заплахи за съд, обяснения и въпроси към Австрия

"Уважаема г-жо Нинова, нямате нищо общо с тази работа, ако мога така да обобщя, се казва в писмото", заяви Нинова.

Нинова ще съди всички, обвързали името й с "Цанков камък"

Наблюдаващият прокурор по делото отговори на Нинова в отворено писмо, уверявайки, че името й не фигурира в материалите. Ето и пълния отговор:

"Уважаема Госпожо Нинова,

В отговор на Ваше писмо до Главния прокурор на РБ, изпратено по компетентност на СГП, Ви уведомяваме, че след извършена служебна проверка се установи, че нямате процесуално качество по досъдебно производство N38/2010 г. по описа на НСлС, пр. пр. N3508/2010 г. по описа на СГП – чийто предмет е проектът „Цанков камък”.

ГЕРБ не оспориха съдържанието на документа, а автора. И обясниха, че каквото е показаното от Нинова, такава е и цялата й работа.

"Подпис: прокурор г-н Танев. Оттук нататък вие си задавайте въпроси на госпожа Нинова, когато изнася дадени факти, дали те отговарят на истината, на казаното от нея. Аз не бих искал да кажа дали тя е излъгала в случая, но съм убеден, че е направила умишлено подвеждане на журналистите, цитирайки, че е получила днес отговор от главния прокурор и пред вас много умело го показа и представи", коментира Цветан Цветанов. 

Критики предизвика и самата прокуратура, която в писмото си е  повишила г-жа Нинова в председател на Народното събрание, докато тя оглавява парламентарната група на БСП. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.