Може ли да се стигне и до международен скандал?

Заплахи със съд между водещите политици у нас. Лидерът на БСП Корнелия Нинова обеща да изправи пред Темида всички, които замесват името й с проекта "Цанков камък". Сред тях и премиера Бойко Борисов.

ДПС: Доган никога не е бил консултант за "Цанков камък"

В сезона на политическите отпуски на прокуратурата се отваря доста работа. След като ГЕРБ за втори път подаде сигнал до държавното обвинение заради съмнения за корупция по проекта „Цанков камък”, лидерът на БСП Корнелия Нинова зададе допълнително работа на Сотир Цацаров по темата.

Нинова ще съди всички, обвързали името й с "Цанков камък"

Тя поиска от главния прокурор да изчисти въпроса трябва ли името й да се свързва с проекта „Цанков камък”. В писмена позиция до медиите, Нинова обвини премиера Борисов и ГЕРБ в лъжа. Защото, по думите й, в опита да заглушат корупционни скандали в управлението, твърдят, че „Цанков камък” е стартирал, докато тя е била зам.-министър на икономиката в правителствота на Тройната коалиция. Пред NOVA Нинова допълни, че ще съди всеки, който прави подобни внушения.

Десислава Атанасова: Трябва да стане ясно дали "Цанков камък" е рентабилен

Вътрешнополитическият скандал заплашва да прерастне в международен, понеже освен на главния прокурор, Нинова е писала писмо и на австрийския посланик.

До 2009-а българското и австрийското правителство участваха във финансирането на проекта, а три австрийски фирми, обединени в консорциум, завършиха строежа на „Цанков камък”. 

Лаконичният отговор на премиера Борисов по темата беше: "На тоя свят празник за Корнелия до говорим. Това е богохулство!"

Допълнителен сюжет в скандала добавиха и ДПС. От централата на партията обявиха, че не трябва почетният председател Ахмед Доган да бъде свързван с проекта „Цанков камък”, чийто консултант никога не е бил.  

В последните дни се заговори, че с „Цанков камък” се атакува и почетният председател на ДПС.  През 2010-та година срещу Доган имаше дело във ВАС бил ли е в конфликт на интереси, когато е взел хонорар от 1,5 млн. лв. за четири енергийни проекта. Делото завърши с оправдаването на Ахмед Доган. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.