17 души пострадаха, след като автобус на фирмата катастрофира на магистрала "Тракия"

Продължава разследването на катастрофата с автобус на магистрала "Тракия", при която пострадаха 17 души. Три са основните версии: преумора на водача, техническа неизправност на автобуса или засичане  от друг автомобил.

По време на проверката стана ясно, че тахошайбата на автобуса е работела със стар лист на друг водач. Оказва се, че само за тази година фирмата-превозвач е била глобена 28 пъти за същото нарушение. 

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ИНЦИДЕНТА ВИЖТЕ ТУК

"От началото на годината до този момент на „Юнион Ивкони” е съставен един акт за нарушение, който е обжалвал пред съда и все още не е влязъл в сила", съобщиха от фирмата. 

Тази сутрин пред NOVA заместник-министърът на транспорта Ангел Попов съобщи, че само за тази година фирмата-превозвач е била глобена 28 пъти за същото нарушение. "Съставени са 28 акта - 2 на юридическо лице и 26 на физическо лице", съобщи Попов. 

Автобус се преобърна в канавка на АМ „Тракия”, има пострадали (СНИМКИ)

„Нямаме и не можем да имаме информация за това дали тахографският лист на катастрофиралия автобус на магистрала „Тракия” е правилно попълнен и валидиран от шофьора, защото курсът не е завършил и цялата информация за него е в следствието”, съобщиха още „Юнион Ивкони”.

„Ако твърденията на прокуратурата, че този лист е неправилно попълнен или употребен, са верни, шофьорът ще понесе своята отговорност, както пред контролния орган, така и пред дружеството”, уточниха от превозвача. 

От компанията са категорични, че са изпълнили изискването на закона всички техни автобуси да бъдат оборудвани с работещи тахографи.

КАТАСТРОФАТА НА „ТРАКИЯ”: Повдигат обвинение на шофьора на автобуса (ВИДЕО+СНИМКИ)

В неделя автобус на „Юнион Ивкони” катастрофира на магистрала „Тракия”. 17 души пострадаха при инцидента. Пътници твърдят, че шофьорът е заспал зад волана. От прокуратурата обявиха, че работят по три версии -  преумора на шофьора, което е довело до заспиването му зад волана, техническа неизправност на автобуса или засичане на водача от друг автомобил. Вече е повдигнато обвинение на шофьора на автобуса.

ПРОКУРАТУРАТА: Три са версиите за катастрофата с автобус на АМ "Тракия"

По време на проверката на прокуратурата е станало ясно, че тахошайбата на автобуса е работела със стар лист на името на друг човек.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.