Лентата разказва за действията на управляващите при охраната на границата

Политически сблъсък на премиерата на новия филм на депутата от БСП Елена Йончева. 20-минутното видео разказва за действията на управляващите при охраната на границата с Турция и поставя въпроса къде са отишли парите за изграждането на оградата. 

Във филма се вижда как бежанци прескачат оградата по границата с Турция и как под оградата зеят огромни ровове, а граничар разкрива колко прибират каналджиите.

СНИМКИ ОТ ПРЕДСТАВЯНЕТО НА КНИГАТА ВИЖТЕ ТУК

"Във филма са показани смущаващи факти, свързани със строителството на преградното съоръжение. Разкриват се сериозни съмнения за корупционни практики и смущаващи факти, свързани със съществуването на канали за бежанци", заяви Елена Йончева.

На премиерата дойдоха и заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов и вицепремиерът Валери Симеонов. 

След прожекцията Елена Йончева обясни, че ще изпрати филма до изпълнителната власт. Цветан Цветанов сам обеща да запознае премиера Бойко Борисов със съдържанието на филма.

Цветанов обаче призна, че очаквал от филма повече. Проблеми с оградата действително имало, но не чак такива, а по-голямата част от тях били постлани при управлението на БСП. Според Цветан Цветанов бежанските потоци по границата са намалели. Според Елена Йончева - ни най малко. 

След прожекцията Цветанов се опита да даде на Корнелия Нинова папката, която носеше, с предложения за конституционни промени във връзка с приватизацията. А тя го упрекна в опорочаване на събитието и отместване на темата за корупцията при нефункциониращата ограда по границата, като го запита кой ще понесе политическата отговорност за това.

"Всичко, което се отнася по тема приватизация – от утре нататък. Днес няма да им позволя да опорочат всичко, което Елена Йончева направи през последния месец", заяви лидерът на БСП. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.