Подписката е подкрепена и от депутати от ДПС

Противопоставянето опозиция - управляващи продължава и в четвъртък. БСП не влезе в пленарната зала и така работата на депутатите не започна заради липса на кворум.

По-късно БСП внесе 88 подписа за предсрочно освобождаване на председателя на Народното събрание Димитър Главчев. 

Подписката за оставката му е подкрепена и от депутати от ДПС. 

БСП искат сваляне на парламентарния шеф

Според парламентарния правилник председателят на НС може да бъде предсрочно освободен по писмено предложение най-малко на една трета от всички народни представители. Трябва да е налице обективна невъзможност за изпълнение на задълженията или системно превишаване на правата, или системно неизпълнение на задълженията в рамките на тяхната компетентност.

Отстраниха Корнелия Нинова от заседанието на парламента

Предложението за оставка трябва да бъде поставено на гласуване в петък. Тогава ще бъде дадено право на Главчев да бъде изслушан.

Предложението ще е прието, ако за него са гласували повече от половината от присъстващите народни представители.

Нинова: Няма да ме спрат, ще продължавам да им казвам истината в очите (ВИДЕО)

В сряда председателят на Народното събрание отне думата на лидерът на левицата Корнелия Нинова и я отстрани от заседанието заради оскърбяване на Народното събрание и членовете на Министерския съвет.

Това е второто искане за оставка на Димитър Главчев, което БСП внася в парламента.

Докато Главчев не подаде оставка от БСП се заканват, че повече няма да стъпят в пленарна зала, освен за три важни гласувания. А това обрича всяко следващо заседание, ако не на провал, то поне на изключително т рудно събиране на кворум, както се случи и днес. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.