Ангел Джамбазки и Тома Биков - за рокадите във властта

Оставката на Димитър Главчев не е дадена под натиск, категорични са от ГЕРБ. Според управляващите, от бсп от седмици са търсили скандал. А вече бившият председател на Народното събрание се е оттеглил от поста си, за да предотврати политическа и обществена криза.

„От 2-3 седмици от БСП търсеха скандал. Госпожа Корнелия Нинова в продължение на няколко дни провокираше в парламента”. Това заяви за „Събуди се” депутатът от ГЕРБ Тома Биков, ден след като председателят на Народното събрание Димитър Главчев се оттегли от поста си. 

Нинова: Решението на Главчев е неизбежно и правилно (ВИДЕО)

Преди няколко дни Главчев отстрани лидера на БСП Корнелия Нинова от парламентарно заседание. Той видя обидно поведение към министър-председателя в четена от Нинова декларация. Като реакция от БСП обявиха, че няма да участват в заседанията на парламента, докато Главчев не подаде оставка. 

Борисов за казуса "Главчев": Това е добре обмислен план на опозицията

"Във вторник идва председателят на Европарламента Таяни. БСП изчислиха и това. И в крайна сметка Главчев очевидно няма как да поеме отговорността, че парламентът ще работи с половината си състав", коментира Биков и допълни: "Малко нереципрочно е този инструмент (искането на оставка - бел.ред.) да бъде използван в такава ситуация".

Изгониха Корнелия Нинова от заседанието на парламента (ВИДЕО)

"Господин Главчев е достоен мъж и аз съжалявам, че така му се получи. Той не заслужаваше подобно нещо. Донякъде и сам си е виновен, защото отстрани Нинова в неточния момент", каза на свой ред Ангел Джамбазки – евродепутат и заместник-председател на ВМРО.

В същото време той беше категоричен: "Не вярвам БСП да са подготвяли план. Ние не сме жертва в никой случай". 

Относно чукащото на вратата европредседателство, Биков коментира: "Ние сме готови за него. И технически, и политически. През последните месеци ние фактически сме започнали българското председателство". 

Гледайте повече във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.