Допълнителни патрули ще проверяват колите на пътя

Държавата затяга контрола по празниците. Повече полиция, проверки и допълнителни патрули ще следят за правилата по пътищата и сигурността около местата, където се събират много хора. Велина сашева обобщава.

Навсякъде ще се проверяват шофьорските книжки, скоростта, алкохола или наркотиците в кръвта. Проверки ще има в столицата, големите градове и по магистралите, включително около заведения и молове.

Всички места, които са ключови в системите на МВР, ще бъдат преглеждани под лупа.

Властите са наясно, че напливът от хора към големите тръговски центрове е неуправляем. Но повече контрол е възможен на сигурността - и с повече полиция, и с по-добра огранизация.

Организация ще има и около ж.п. прелезите, предупреди транспортният министър. Само за два дни имало два инцидента - хора, преминали с колите си, въпреки сигналите, че идва влак.

Държавата обаче нямало да моли за дисциплина, а направо ще изисква. А от себе си щяла да даде: приключили ремонти до петък. На всички пътища в страната.

По Коледа ще работят екипи и на автомобилната инспекция, които ще проверяват празнично превозвачите. Ще работят и полицаите.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.