Мотивите са свързани със сивата икономика и контрабандата у нас

БСП внесе в деловодството на Народното събрание вота на недоверие към кабинета "Борисов 3". Мотивите са в девет страници и са под заглавие „Провал на правителството в борбата с корупцията”. Вотът е конкретно срещу четири сектора – здравеопазване, обществени поръчки, саниране и строителство, контрабанда. 

БСП внася вот на недоверие срещу правителството

Управляващите обаче не се притесниха и иронично си обясниха опозиционната инициатива с желанието на червения лидер Корнелия Нинова да се види тази вечер в новините редом до техния лидер Бойко Борисов.

„Лошо изиграно  тактическо действие”, заяви Тома Биков от ГЕРБ.

БСП внася вота на недоверие без ДПС (ВИДЕО)

Защитници липсваха, но БСП показа самочувствие.

„По-добре сами срещу корупцията, отколкото част от статуквото, което брани корупцията”, заяви Корнелия Нинова.

Сметките на БСП са, че заради корупцията страната губи 10 милиарда лева годишно. Признанието на БСП - всички през годините са замесени.

В СТРАСБУРГ: Евродепутатите питаха Борисов за корупцията и Пирин

„Ние го осъзнаваме и искаме всички мерки, за да се намали корупцията. Те не го осъзнават и искат да продължим по същия начин. Казвайки – ама и вие сте били корумпирани някога, затова не се обаждайте. А така докъде ще го докараме?”, попито Нинова.

Марешки: Вотът на недоверие е безсмислена ПР акция

Управляващите пък са убедени, че така или иначе БСП няма да я докарат доникъде.

„Един вот, който е обречен предварително преди да е внесен. Корупцията е една обща тема, която дава възможност за разтягане на локуми, но нищо конкретно”, коментира Тома Биков.

Левицата обаче подгря с конкретика още от днес с данни за секретен доклад на ДАНС, според който държавата губи милиони от несъбран акциз и контрабанда на горива. Оказа се, че какво пише в доклада зависи от това кой как го чете.

Въпреки това властта се съгласи с опозицията докладът да бъде разсекретен, макар да е убедена, че левицата го употребява като част от арсенала си за вота на недоверие.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.