„Тя не е насочена към европейците, а към имигрантите”, на мнение е Андрей Слабаков

Тази седмица политиците буквално катастрофираха в темата Истанбулска конвенция и отложиха ратифицирането й. Какво видяха хората в текстовете на конвенцията? 

Гласуването на Истанбулската конвенция се отлага (ВИДЕО)

„Не смятам, че като се приеме Истанбулската конвенция, нещо у нас ще заработи. Трябва да заработят законите, които имаме, а ние имаме прекрасни закони. Въпросът е как се прилагат. Какво ще се промени, когато приемем Истанбулската конвенция?”, попита в студиото на „Събуди се” Андрей Слабаков. 

Нанков: Бих предложил да се забрани промяна на пола в гражданските регистри

„Проблемът в Истанбулската конвенция според мен е свързан с т.нар. „трети пол”. Това е целият проблем – за тези нестереотипни роли на пола, които родителите се притесняват, че те трябва да бъдат обяснявани на децата и че те биха подтикнали децата към нещо ново, което за повечето от нас не е нормално”, коментира Евгения Калканджиева. 

Еврокомисарят по правосъдието защити Истанбулската конвенция

А към кого е насочена Истанбулската конвенция? 

„Истанбулската конвенция не е насочена към европейците, а към имигрантската вълна, защото обрязването на момичета не е европейски обичай. Искам да блатодаря на Българската православна църква, че анатемоса Истанбулската конвенция”, добави Андрей Слабаков. 

Целия разговор гледайте във видеото. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.