Основни версии са техническа неизправност или човешка грешка

Намерени са и двете черни кутии на самолета, който се разби в неделя край Москва. Машината на Саратовските авиолинии се разби няколко минути след излитането си от летище "Домодедово". Загинаха 71 души.

Пътнически самолет се разби край Москва, няма оцелели (ВИДЕО+СНИМКИ)

Самолетът излетял в 14.27 минути в неделя.  Само няколко минути по-късно обаче, контактът с него е изгубен. Знае се, че е снижил 1000 метра височина за около минута. От машината не е имало искане за помощ, нито комуникация с диспечерите.

Самолетът е на седем години. Той е бил управляван от изключително опитен пилот, който има зад гърба си 5000 летателни часа. Жертвите - 65 пътници и 6-членен екипаж, са предимно руски граждани. Сред са три деца и приятелката на известен руски хокеист. 

В град Орск, откъдето са повечето жертви, цял ден хората им отдаваха почит. Съболезнования изказа и президентът Путин. 

Откриха 499 парчета от разбилия се в Подмосковието самолет (ВИДЕО)

Сред загиналите има още граждани на Швейцария и на Азербайджан. Идентифицирането на жертвите обаче може да отнеме седмица. Лекари продължават да взимат ДНК от роднините на загиналите, а стотици следователи проучват района, в който падна самолетът. 

Установено е, че в момента на катастрофата, самолетът е бил цял, не е имало пожар на борда, а експлозията е станала след като е катастрофирал.  Основни версии са техническа неизправност или човешка грешка. Засега версията тероризъм се изключва.

Всички версии, включително работата на авиокомпанията, техническото състояние на машината, професионалните качества на пилота и обучението му ще бъдат проверени. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.