В село Градешница кандидатите са петима

Частични местни избори на няколко места в страната.

Гласуват хората в село Звиница, община Кърджали, в Средище, община Кайнарджа, в Брест, община Гулянци, в Любенец, община Нова Загора, в Кочово, община Велики Преслав, в Енчец, община Кърджали, в Градешница, община Криводол, и в Кестеново, община Омуртаг.

Петима са кандидатите за кмет на врачанското село Градешница. Разкрити са една постоянна и една подвижна избирателна секция. Право на глас имат общо 460 избиратели.

Извънредните кметски избори в Градешница бяха насрочени, след като в края на ноември 2017 г. титулярът Магдалин Сълков депозира оставката си, за да стане домакин на Градешкия манастир, защото там му предложили по-добра заплата.

Нормално започна изборния ден в силистренското село Средище за кмет, съобщиха от Общинската избирателна комисия в Кайнарджа, цитирани от БТА. Частичният вот е след подадена оставка от бившия кмет. Регистрирани са четирима кандидати, право на глас имат около 1100 души.

Частичните избори за кмет в плевенското село Брест са започнали навреме и протичат в нормална обстановка, съобщават от Общинската избирателна комисия в Гулянци, цитирани от БТА. В комисията не са постъпвали сигнали и жалби за нарушения в изборния ден.
Четири секции работят, за да приемат вота на избирателите. Една от тях е подвижна - за хора с увреждания. Право на глас в с. Брест имат около 1800 избиратели. Трима кандидати се състезават за кметското място.

Нормално и в спокойна обстановка е започнал изборният ден в новозагорското село Любенец.
Избирателите са 320. Те гласуват в една избирателна секция. Двама са кандидатите за кмет на селото. Пълномощията на предишния кмет бяха прекратени.

Изборният ден в село Кочово, община Велики Преслав, е започнал нормално. Точно в 7.00 ч. е била отворена единствената секция в селото, където се произвеждат частични избори за кмет. 
Кандидатите са двама. До изборите в Кочово се стигна, след като досегашният кмет Кенан Ибрямов загина в пътен инцидент. 

В спокойна обстановка е започнал частичният вот в село Кестеново. СИК, разположена в кметството, е отворила навреме. Кандидатите за кметския пост в селото са двама. Те ще се борят за гласовете на общо 239 имащи право на глас. До извънредните избори в омуртагското село се стигна, след като правомощията на досегашния кмет бяха предсрочно прекратени.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.