Голям интерес има в сектора на информационните технологии, заяви премиерът

"Имаме много сериозни намерения за инвестиции в Кабо Верде в сферата на бизнеса, особено в сферата на туризма", заяви премиерът Бойко Борисов след среща с премиера на Кабо Верде Жузе Юлисеш де Пина Корея е Силва. 

СНИМКИ ОТ СРЕЩАТА ВИЖТЕ ТУК

"Голям интерес има в ИТ сектора, България е водеща и призната в това отношение, както и в сферата на управление на туризма“, посочи той.

"В момента в България има студенти от Кабо Верде, надяваме се повече студенти да завършват висшето си образование в България“, посочи Борисов, цитиран от Агенция "Фокус". „Кабо Верде има много близки отношения с ЕС и ЕНП“, обясни Бойко Борисов.

"Би било прекрасно България да бъде добър модератор и посредник в следващите месеци, защото ще има доста събития между Европа и Кабо Верде в рамките на годината", каза още Борисов.

"Бихме искали да работим в посока на привличане на повече инвестиции от България. Заинтересовани и отворени сме да приемем български инвеститори в различни сфери, особено в сферата на туризма", каза от своя страна премиерът на Кабо Верде Жузе Юлисеш де Пина Корея е Силва. 

„Предлагаме стабилност, доверие и предвидимост, така че е много нисък рискът за хората, които решат да инвестират в страната ни. Други европейски държави вече инвестират в Кабо Верде и постигат печалба“, каза още той. 

„Туризмът представлява 25% от БВП на Кабо Верде, имаме годишно нарастване с около 20%“, изтъкна той. „Кабо Верде се приготвя да функционира като трамплин за европейските страни към Африканския континент, за европейски бизнес инвестиции“, заяви премиерът.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.