Той призна, че Facebook има грешка

Преди изслушването си в американския Конгрес изпълнителният директор на Фейсбук Марк Зукърбърг "изрази съжаление за неправомерното използване на потребителски данни".

Facebook с по-стриктен контрол над политическата реклама

"Не обърнахме достатъчно внимание на нашата отговорност и това бе нашата голяма грешка. Това бе моя лична грешка и съжалявам за това. Аз създадох Фейсбук, аз го управлявам, и аз лично нося отговорност за това, което се случва тук", се казва в съобщение подписано от изпълнителния директор на Фейсбук Марк Зукърбърг.

Русия иска от Facebook обяснение за ограничаването на достъпа до някои профили

Скандалът с „Кеймбридж Аналитика“ избухна през март. Британската аналитична компания е обвинена в използването информация от профилите на 50 милиона потребители на Фейсбук, за да повлияе на изборите в САЩ през 2016. След няколко дни на мълчание основателят на Фейсбук заяви, че неговият концерн е допуснал грешка. В първите дни от скандала основателят на Уикилийкс - Джулиан Асанж закри профила си във Фейсбук, след това космическата компания Спейс Екс и производителят на електрически автомобили Тесла Мотърс също последваха примера му.

СКАНДАЛЪТ С FACEBOOK: Засегнатите са много повече, отколкото се предполагаше

„Това изслушване ще бъде важна възможност да се хвърли светлина върху критичните проблеми, свързани със сигурността на потребителските данни и да помогнем американците по-добре да разберат какво се случва с техните лични данни онлайн. Оценяваме това, че г-н Зукърбърг ще свидетелства доброволно пред комитета и се надяваме той да отговаря на нашите въпроси на 11 април”, заявиха председателят на комитета републиканецът Грег Уолдън и изтъкнатият демократ Франк Паолин. 

АНКЕТА: БИХТЕ ЛИ ИЗТРИЛИ ПРОФИЛА СИ ВЪВ FACEBOOK ЗАРАДИ СКАНДАЛА С ЛИЧНИТЕ ДАННИ? ГЛАСУВАЙТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА СКАНДАЛА „FACEBOOK“ ЧЕТЕТЕ ТУК

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.