Година след размириците започнаха нови съдебни процеси

Година след размириците в Асеновград започнаха нови съдебни процеси.

Осъдените за масовото сбиване поискаха да бъдат оправдани, а прокурорите настояват  за завишаване на присъдите за мъжете, които нападнаха и пребиха учениците и техните треньори от клуба по кану-каяк.

Родителите на битите деца поискаха максимално наказание за нападателите, защото страхът и травмите не са отминали.

Родителите на битите деца от Асеновград: Страхуваме се от отмъщение

„От три години нагоре. За мен това ще бъде реално. На сина ми ръката е счупена, не може действително да тренира, съответно и нашите семейства, аз съм вече на хапчета от стреса. Вместо да бъде опит за убийство и организирана престъпност, то е за хулиганство. Тогава дойдоха 150 човека с колове и камъни да ни убиват”, разказва Йордан Тодоров, баща на две от пребитите деца.

Десетината мъже, осъдени за размириците в Асеновград, поискаха от Пловдивския съд да отмени присъдите им и да ги оневини напълно. Близките им също.

Подсъдимите за боя в Асеновград признаха вината си

„Много голяма присъда. Хората убиват хора, с куфари наркотици носят и ги хващат не им дават толкова да лежат. 10 месеца присъдата си излежаха, какво повече искат да лежат. Стига толкова”, заяви Цветана Асенова.

Прокуратурата настоя за завишаване на присъдите. Особено за двама, които са били най-агресивни и са отправяли и закани за убийство към децата и треньорите им.

„Респективно на година за тези, които са на 10 месеца, и на 2-години за тези, които са на година и шест месеца. Поради факта, че обществената опасност на деянието е значително по-висока и първоинстанционният съд не е съобразил с определянето на размера на наказанията”, заяви прокурор Петър Петров.

Окръжният съд в Пловдив ще се произнесе до месец.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.