Пътищата, дупките и липсващите маркировки скараха министър Николай Нанков с опозицията

Завършват предсрочно част от магистрала "Струма". Това обяви в парламента министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Участъкът от 24 км между Кресна и Сандански се очаква да бъде завършен 8 месеца по-рано.

Напрежението около разкопките на магистрала "Струма" продължава

Относно участъка от магистралата, който минава покрай археологическите разкопки, там ще има забавяне, тъй като по думите на Нанков се съобразяват както с археолозите, така и с еколозите. В село Гулянци пък най-проблемните 9 км от трасето ще започнат да бъдат ремонтирани още в началото на следващата седмица.

Пътищата, дупките и липсващите маркировки успяха да скарат Николай Нанков с опозицията.

РАЗКОПКИ ПО ТРАСЕТО: Да се измести ли трасето на АМ „Струма”?

„Вместо да ни показвате шарени трасета като на ученици от първи класа, е хубаво да осъзнаете горчивата истина. В България магистралите се строят не, за да има по-безопасно движение, а за да се усвояват милиарди. Тези магистрали се строят, за да бъдат впоследствие ремонтирани – пак с нови милиарди. Затова Ви призоваваме, господин министър, слезте на земята и започнете да решавате реалните проблеми, а не за да се занимавате с евтини кризисни пиар акции”, заяви от трибуната депутатът от БСП Таско Ерменков.

Археологически паметник може да забави строителството на АМ "Струма"

„Съжалявам за това, че правителството на Станишев маркира, чисти канавки, строи магистрали. Дойде кабинетът на Борисов и спря да маркира, спря да чисти канавки. Добре, че беше кабинетът „Орешарски” да стори магистрали, да ремонтира пътища, да оправя 40-50-годишните дупки като в Гулянци. Дойде кабинетът „Борисов 2”, спря да рехабилитира пътища, спря да строи. Съжалявам, че оставате с подобно впечатление и съжалявам, че манипулирате по този жесток начин общественото мнение”, заяви Нанков.

Още едно трасе на АМ "Струма" ще премине през разкопки (ВИДЕО)

За да внесе светлина по всички пътни проекти, регионалният министър поиска среща с президента Румен Радев. Това е по разпореждане на премиера Бойко Борисов, който поиска от всички министри да проведат срещи с държавния глава, така че да обяснят повече за това какво правят по всички обществени поръчки. Засега отговор от президентството няма.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.