Той е прекарал общо 300 дни в космоса

Астронавтът от НАСА Джоузеф Акаба призна в лекция в космическия център "Стенис", че когато е излизал в открития космос от Международната космическа станция, се е държал здраво за парапетите, защото го е страх от високо, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
"Отнема малко време, докато осъзнаеш в открит космос, че всичко е наред и човек не може да падне" - каза Акаба.

Половин век по-късно, смъртта на Гагарин остава държавна тайна

Астронавтът разговаря със служителите в космическия център. Това е първата му обществена проява, след като се върна на земята на 28 февруари. Той разказа не само какво е преживял, а и за бъдещите полети до Луната и по-далече, както и за работата с руски колеги. 
Крайната цел, според него, е хората да стигнат до Марс. Пътят към Марс обаче минава през Луната.

България – трета в света с космическа оранжерия

"Логичната първа стъпка е да се върнем на Луната - каза Акаба. - Макар и да сме били там преди, беше за ограничено време. Вече имаме нови технологии, които искаме да тестваме, не само на лунната повърхност, но и в орбита около Луната. Да имаме един вид подстъп, от който да тръгнем към Марс".

Космонавти и астронавти играха бадминтон на МКС (360° ВИДЕО)

Джоузеф Акаба е бил в космоса 300 дни с три отделни мисии. Той каза, че туристическите космически пътувания ще станат възможни по-скоро, отколкото мислят повечето хора. Първата стъпка ще са американските търговски полети за астронавтите на НАСА. Очаква се те да започнат от догодина.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.