Отборите на “Левски“ и “Черно море“ в решаваща битка за победата, предстои да разберем как ще изглежда елитът през следващия сезон

Много вълнения и футболни емоции ще предизвикат предстоящите баражи за място в Лига Европа, както и за оцеляване и промоция в елита. Интригуващите футболни срещи от изключителна важност са на 24 и 25 май, и ще бъдат излъчени директно по DIEMA XTRA, както и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA.

“Левски” надви “Верея“ с 2:0 като гост и така си осигури трето място в крайното класиране на Първа лига с 64 точки в актива си. По този начин “Сините“ отиват на бараж за участие в Лига Европа за втора поредна година. Четвъртите Берое имаха малък шанс да изместят Левски от третата позиция, но го пропиляха след загуба от ЦСКА с 0:1. Според регламента, третият отбор, получил право да участва в Лига Европа чрез  крайното класиране, излиза в пряк двубой с победителя във втората осмица, като залогът е именно мястото на третия представител на България в европейския турнир. Решаващата среща ще бъде “Левски“ – “Черно море“, след като “моряците“ успяха да надвият Локомотив Пловдив. На 24 май, четвъртък, от 20.30 ч. ще стане ясно кой ще бъде последният роден участник в Лига Европа – “Левски“ или “Черно море“. Не пропускайте да проследите интригата на живо в ефира на DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.

И още вълнения от футболния терен – на 24 и 25 май предстоят други две важни срещи, а залогът е място в Първа професионална лига през следващия сезон. Завършилият на 12-о място “Дунав“ ще има възможност да защити мястото си в елита в пряк двубой с третия във Втора професионална лига - “Царско село“. Решаващата битка е на 24 май в 17.30 ч. и ще бъде излъчена пряко по DIEMA SPORT. Последната среща за сезона в българския футбол е на 25 май от 20.00 ч., когато един срещу друг ще се изправят 13-я отбор от елита “Витоша“ срещу 2-я във втория ешелон Локомотив София. Сблъсъкът ще бъде излъчен директно по DIEMA SPORT.

Кой ще си осигури място на Лига Европа и как ще изглежда елитът през следващия сезон – отговорите на 24 и 25 май директно по DIEMA SPORT, както и онлайн в платформата PLAY DIEMA XTRA.