Румен Радев коментира напрежението между институциите

Президентът Румен Радев отправи нови критики към управляващите. В Пловдив държавният глава призна за пореден път за напрежение между институциите, но изрази надежда, че посещението на премиера Бойко Борисов в Москва ще даде резултат по отношение на поставените от него въпроси при визитата му преди дни в Русия.

Въпросите, свързани с енергийния сектор, са едни от най-важните, които българската делегация трябва да обсъди в Москва, смята президентът.

Борисов: Разчитам на срещата с президента Путин (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Виждате вече споразумението между ЕС и „Газпром”. Аз поставих много ясни въпроси по време на моята визита за възможностите на Русия за оптимизация на цени и условия за доставки на руски енергийни ресурси и също така за по-добри условия за присъствието на нашия бизнес в Русия. И много се надявам правителството да оползотвори всички тези възможности”, коментира Радев.

Преди  рестарта на проекта АЕЦ „Белене”, президентът смята, че правителство трябва да анализира всеки един от вариантите, така че да няма финансов риск за държавата.

Държавният глава подчерта, че няма война между институциите, но намекна за „автокрация" у нас.

„Дайте ми вие определение за политическа система, в която, да речем, премиерът може да се отбие на кафе в парламента и да си тръгне след 20 минути с оставката на председателя на парламента, който трябва да го контролира. Това, че премиерът изобщо не отива на искане за изслушване или може, с вдигане на телефона, да завърти на 180 градуса всички народни представители от мнозинството да гласуват обратно на решението, което вчера са гласували. Не мисля, че има война, но да, има напрежение”, каза още държавният глава.

В Пловдив тойт откри Международната изложба за военна индустрия. Оказа се, че само за мината  година България е извнесла военна продукция за над 1,2 млрд. лева.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.