Новият български филм “Вездесъщият” ще направи своята премиера на 9 юни, събота, от 22.15 ч. по NOVA

“Глобалните технологии се развиват толкова бързо, че отнемат значението на думата бъдеще. Създава се усещането, че бъдещето е днес”, разказа режисьорът Илиян Джевелеков предаването “Петък отива на БГ Кино” по БГ Радио, разкривайки какво го е вдъхновило за създаването на филмите му “Love.net” и “Вездесъщият”.

“Вездесъщият” e eдин от най-награждаваните български филми за последните години и ще направи своята телевизионна премиера в българския ефир на  9 юни, събота, от 22.15 ч. по NOVA. Копродукцията на “Мирамар Филм” и Нова Броудкастинг Груп триумфира на най-престижния фестивал на българския игрален филм “Златна роза” през 2017 година, където обра пет основни награди. Освен призовете за най-добър филм, най-добра мъжка и женска роля, “Вездесъщият” взе и наградите на критиката и публиката, което е прецедент в историята на фестивала. Лентата бе отличена с два приза и на 22-рият Международен филмов фестивал София Филм Фест. Творбата спечели Наградата на гилдията на българските кинокритици за балкански филм и Наградата на международната асоциация на професионалните филмови критици и журналисти ФИПРЕССИ.

“Открихме се взаимно с темата на “Вездесъщият”. В последно време все повече ми се натрапваше фактът колко лесно е да се сдобиеш със скрити камери и че това вече не е монопол само на службите. Всеки може да си купи такива средства на ниски цени и да упражнява контрол и влияние”, споделя Илиян Джевелков.

“При срещи с публиката ме питаха дали не давам лоши идеи на хората с този филм. Факт е, обаче, че много хора се възползват и брутално нарушават личното пространство на другите хора. Използват натрупаните информации по лош начин”, смята кинотворецът.

“Филмът се хареса на широк кръг зрителите – от тийнейджъри до много възрастни хора. Всички споделяха, че са били докоснати от “Вездесъщият”, разказва режисьорът.

“Имах щастието да работя с изключителни актьори Велислав Павлов и Теодора Духовникова, които спечелиха наградите за най-добра мъжка и женска роля на фестивала на българския игрален филм “Златна роза” през 2017 година. Весела Бабинова прави страхотен дебют във “Вездесъщият”. Тя е много талантлив човек и се радвам, че се случи така да се срещнем и да направи своя  прощъпулник в киното с мен”, разказва Джевелеков.

Не пропускайте развръзката в завладяващата история на новия български филм “Вездесъщият” на 9 юни, събота, от 22.15 ч. по NOVA.